Desert cei mai pufosi mucenici de post

de _Alina_ in Mancaruri de post, 9 Mar 2014 | 17772 vizualizari

 

Ieri m-am trezit devreme si m-am apucat de facut mucenici. Sunt pufosi si deliciosi, ce sa mai vorbim, sunt cei mai buni mucenici facuti de mine vreodata!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 kg faina de grau (000)
  • 40 g drojdie proaspata (budafok am folosit eu)
  • 600 ml apa calduta
  • 2 lingurita pudra de portocale
  • 70 g zahar
  • 130 ml ulei de floarea soarelui (presat la rece)
  • Sirop:
  • 800 ml apa
  • 150 g zahar
  • 3 linguri miere
  • 1 lingurita pudra de portocale
  • Pentru uns:
  • 3 linguri miere poliflora
  • nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cei mai pufosi mucenici de post:

1. Punem faina intr-un vas incapator. Facem o gaura in mijloc, punem drojdia impreuna cu 2 lingurite zahar si o dizolvam cu 300 ml apa. Acoperim vasul cu un prosop si lasam 20 min la dospit.

2. Turnam restul de apa, zaharul si pudra de portocale in compozitie si framantam. 

3. Presaram sarea, iar apoi inglobam trepatat uleiul in aluat. Framantam 5-7 minute.

4. Acoperim vasul cu un prosop si il lasam la dospit o ora.

5. Dupa ce a dospit impartim aluatul in doua. Din fiecare jumatate formam cate un cilindru de 8-10 cm diametru. Il taiem felii de 3-4 cm fiecare.

6. Fiecare felie o rulam sub foma unei sfori (30-40 cm - cu cat o faceti mai lunga cu atat mai mare va fi mucenicul), pe care o rasucim apoi usor. Prindem capetele intr-o mana rasucim, apoi formam un colac alipindu-le bine. Rasucim colacul astfel incat sa ascundem inaditura si rezulte cifra 8.

7. Preincalzim cuptorul la 200 grade celsius.

8. Punem mucenicii intr-o tava tapetata cu hartie de copt/silicon, ii acoperim cu un prosop si ii lasam la dospit 10 minute.

9. Introducem tava in cuptor, pe raftul din mijloc, pentru 40 minute, totodata punem in cuptor si un vas cu apa ca aluatul sa ramana pufos.

10. Scoatem mucenicii fierbinti si ii scufundam in siropul rece cateva secunde. Ii punem apoi pe o tava, ii ungem cu miere si presaram miez macinat de nuca deasupra.  

11. Pentru sirop punem apa impreuna cu zaharul si cu coaja de portocala intr-o cratita pe foc. Din momentul in care lichidul incepe sa fiarba lasam pe foc potrivit 6 minute. Oprim focul si lasam sa se raceasca, iar cand este caldut inca punem mierea si amestecam.

 

 

 

TIPS-URI

1

Pudra de portocale se obtine din coaja uscata de portocala data prin rasnita.

2

Pudra de portocale se poate inlocui cu coaja proaspat razuita.

3

Pregatiti siropul cat timp dospeste aluatul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cei mai pufosi mucenici de post" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mucenici pentru 9 martie